Follow us

Κρέμα-μους σοκολάτας με πορτοκάλι και Γκραν Μαρνιέ

Κρέμα-μους σοκολάτας με πορτοκάλι και Γκραν Μαρνιέ

Υλικά

υλικά για 4 άτομα

450 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας

4 κροκάδια πολύ φρέσκων αβγών

2 ασπράδια 

4 πορτοκάλια

50 γρ. φρέσκο βούτυρο

6 κ.σ. Γκραν Μαρνιέ (ή Κονιάκ)

παρασκευή

Έχουμε έτοιμα 4 μπολ ή ποτήρια.

Βάζουμε νερό να σιγοβράζει σ' ένα κατσαρολάκι.

Τοποθετούμε επάνω μεταλλικό σκεύος (χωρίς ν' ακουμπάει στο νερό) και βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει, κομμένη σε κομμάτια, μαζί με το βούτυρο, το χυμό από 3 πορτοκάλια και το ξύσμα από 1.

Ανακατεύουμε ελαφρά.

Όταν λιώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ από το αλκοόλ που επιλέξαμε, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί.

Σ' ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τα κροκάδια με το σύρμα ή με μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε λίγη λίγη τη σοκολάτα, χτυπώντας συνέχεια.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Σε καθαρό μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα δύο ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.

Την προσθέτουμε στην κρύα σοκολάτα τμηματικά, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι, να ενσωματωθεί. Μοιράζουμε τη μους στα μπολ, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο γιά 2 ώρες.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε τη μους, κόβουμε δυο λεπτές φέτες από τη μέση του πορτοκαλιού, αφαιρούμε τη φλούδα και τις χωρίζουμε σε τρίγωνα φετάκια.

Βάζουμε ένα-δύο φετάκια σε κάθε μπολ και ρίχνουμε επάνω από μια κουταλιά Γκραν Μαρνιέ (ή Κονιάκ), ν' απλώσει στην επιφάνεια.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.