Υλικά
υλικά για 4 άτομα
450 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας
4 κροκάδια πολύ φρέσκων αβγών
2 ασπράδια
4 πορτοκάλια
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
6 κ.σ. Γκραν Μαρνιέ (ή Κονιάκ)
παρασκευή
Έχουμε έτοιμα 4 μπολ ή ποτήρια.
Βάζουμε νερό να σιγοβράζει σ' ένα κατσαρολάκι.
Τοποθετούμε επάνω μεταλλικό σκεύος (χωρίς ν' ακουμπάει στο νερό) και βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει, κομμένη σε κομμάτια, μαζί με το βούτυρο, το χυμό από 3 πορτοκάλια και το ξύσμα από 1.
Ανακατεύουμε ελαφρά.
Όταν λιώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ από το αλκοόλ που επιλέξαμε, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί.
Σ' ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τα κροκάδια με το σύρμα ή με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε λίγη λίγη τη σοκολάτα, χτυπώντας συνέχεια.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Σε καθαρό μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα δύο ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.
Την προσθέτουμε στην κρύα σοκολάτα τμηματικά, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι, να ενσωματωθεί. Μοιράζουμε τη μους στα μπολ, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο γιά 2 ώρες.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε τη μους, κόβουμε δυο λεπτές φέτες από τη μέση του πορτοκαλιού, αφαιρούμε τη φλούδα και τις χωρίζουμε σε τρίγωνα φετάκια.
Βάζουμε ένα-δύο φετάκια σε κάθε μπολ και ρίχνουμε επάνω από μια κουταλιά Γκραν Μαρνιέ (ή Κονιάκ), ν' απλώσει στην επιφάνεια.