banner
banner
banner

Κρέμα με κάστανα και Γκραν Μαρνιέ

Συνταγή

Κρέμα με κάστανα και Γκραν Μαρνιέ
Υλικά (για 6 άτομα)

500 γρ. κρέμα κάστανου

400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης*

3 κ.σ. λικέρ Γκραν Μαρνιέ

Ξύσμα πικρής σοκολάτας

banner
Παρασκευή

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μισή κρέμα κάστανου με το λικέρ και χτυπάμε με το σύρμα των αβγών να αφρατέψει. Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολ ή ποτήρια (πρέπει να γεμίσουν μέχρι τη μέση). Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε σε αυτήν, προσεκτικά, μ' ένα κουτάλι, την υπόλοιπη κρέμα κάστανου. Τη διατηρούμε στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη. Λίγο πριν το σερβίρισμα, μοιράζουμε το μείγμα σαντιγί-κρέμα στα ποτήρια (με χοντρό κορνέ ή με κουτάλι), πάνω από την κρέμα κάστανου και γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας.


* Σημ.: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 500 γρ. έτοιμη σαντιγί ζαχαροπλαστείου.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος