Follow us

Κρέμα λεμονιού με σαντιγί

Κρέμα λεμονιού με σαντιγί

Υλικά

Υλικά

130 ml χυμό λεμονιού (χρειαζόμαστε περίπου 4 λεμόνια)

250 γρ. βούτυρο

180 γρ. ζάχαρη

Ξύσμα από 1 λεμόνι

4 κρόκοι αβγού 

1 stick βανίλιας

1 ζελατίνη μουλιασμένη σε κρύο νερό

200 ml φυτική κρέμα σε σαντιγί

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη φυτική κρέμα σε σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο.

Βάζουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους και τη βανιλίνη σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.

Όταν το μείγμα πάρει βράση, προσθέτουμε τη ζελατίνη και βράζουμε για 3 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε 200 ml από την κρέμα λεμονιού σε ένα κορνέ.

Την υπόλοιπη την ανακατεύουμε με τη σαντιγί.

Μέσα σε μια φόρμα* τοποθετούμε γύρω-γύρω την κρέμα λεμονιού που έχουμε ανακατέψει με τη σαντιγί και γεμίζουμε το κέντρο της φόρμας με την σκέτη κρέμα.

Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 5 πέντε ώρες μέχρι να πήξει τελείως.*Ιδανικά, η φόρμα πρέπει να έχει σχήμα λεμονιού.Η συνταγή είναι από το εστιατόριο Marea Sea Spirit στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.