Αρχής γενομένης με ένα από τα γιορταστικά πιάτα της αστικής αθηναϊκής κουζίνας των μέσων του 20ου αιώνα που (αδίκως και αναιτίως) έχει ξεχαστεί, την Κότα Μιλανέζα, παραθέτουμε μια μίνι σειρά από κρεατικά με ωραίες, πρωτότυπες, αρωματικές σάλτσες, που ικανοποιούν τον ουρανίσκο και διασκεδάζουν το μάτι. Όλες είναι φτιαγμένες για να προσφέρουν ίση ευχαρίστηση σε ένα μικρό γκρουπ ή σε ένα μεγάλο πλήθος (αφού όλες έχουν άψογο αποτέλεσμα αν πολλαπλασιάσετε τις ποσότητες) και όλες μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα φιλικό, ίσως και λίγο πιο επίσημο, τραπέζι. Κοτόπουλο, χοιρινό, κουνέλι, μοσχάρι, αρνί μπορούν να εναλλαχθούν στις συνταγές, φθάνει να διαλέξουμε το κατάλληλο κομμάτι. Οι σάλτσες δεν θα μας μουτρώσουν αν τις απλώσουμε στο κρέας που προτιμάμε ή που μια συγκεκριμένη στιγμή τυχαίνει να βρίσκεται στο ψυγείο μας.