Υλικά
1 ½ κ. χοιρινό κρέας κομμένο σε μερίδεςΥλικά
1 μέτριο λάχανο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 -3 καυτερές κόκκινες πιπεριές
4 -5 σκελίδες σκόρδο
2 -3 κ.σ. πελτές (αν θέλουμε)
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το λάχανο από τα χαλασμένα φύλλα, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα χοντράδια και το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια (δεν το χωρίζουμε σε φύλλα) και κάθε τρίγωνο στα δύο.
Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε το κοτσανάκι τους.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα.
Βάζουμε το κρέας σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) με καυτό νερό ίσα να το σκεπάζει.
Ξαφρίζουμε και όταν πάψει να βγάζει αφρό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
Μισή ώρα πριν το τέλος του μαγειρέματος αλατίζουμε και αν χρησιμοποιούμε, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το λάχανο μαζί με τις πιπεριές και το ελαιόλαδο.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό βάζοντας στα πιάτα κρέας και λάχανο μαζί με λίγο ζωμό.
Α.Τ.