banner
banner
banner

Κρέας κοκκινιστό με πλιγούρι

Συνταγή

Κρέας κοκκινιστό με πλιγούρι
Υλικά

1 κ. μοσχάρι (σπάλα) ή γίδα (μπροστινό) με το κόκκαλο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλ. ελαιόλαδο
500 γρ. σφιχτές ώριμες ντομάτες
1 ½ φλ. πλιγούρι
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τον τρίφτη. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρές μερίδες. Το βράζουμε γύρω στις 2 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά με 1 ½ lt νερό και 1 κ.σ. αλάτι μέχρι να μαλακώσει τελείως. Βγάζουμε το κρέας στραγγιστά και κρατάμε τον ζωμό. Σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το  κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν περίπου 7 λεπτά. Προσθέτουμε τη ρίγανη και την πάπρικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3 -4 λεπτά. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και 500 ml από τον ζωμό, ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και ρίχνουμε το πλιγούρι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει, ρίχνοντας αν χρειαστεί λίγο ζωμό. Μόλις γίνει το πλιγούρι –δεν πρέπει να είναι στεγνό-, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρέας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί  για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος