banner
banner
banner

"Κοχύλια" με γαρίδες, κολοκυθάκια και μοτσαρέλα

Συνταγή

"Κοχύλια" με γαρίδες, κολοκυθάκια και μοτσαρέλα
Υλικά

500 γρ. ζυμαρικό κοχύλι
300 γρ. κολοκυθάκια σε κύβους 2 εκ.
300 γρ. γαριδούλες βρασμένες χωρίς το κέλυφος 
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλ. στεγνή μοτσαρέλα σε κυβάκια 
4 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλικού 
2 κ.σ. κορνφλάουρ
Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε το κοχύλια al dente και τα στραγγίζουμε. Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό τους. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Ρίχνουμε τις γαρίδες, σοτάρουμε για 2 –3 δευτερόλεπτα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι κρύο νερό και το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά, δοκιμάζουμε το αλάτι, κλείνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει κάπως η σάλτσα. Τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και το βασιλικό. Ανακατεύουμε ελαφρά ανασηκώνοντας τα ζυμαρικά με δύο πιρούνια μέχρι να αλειφθούν όλα με τη σάλτσα και να λιώσει η μοτσαρέλα.  Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος