banner
banner
banner

Κους κους με όσπρια, αμύγδαλα και ψητές ντομάτες

Συνταγή

Κους κους με όσπρια, αμύγδαλα και ψητές ντομάτες
Υλικά

250 γρ. κους κους 
400 γρ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα ή φακές βρασμένες και στραγγισμένες
½ κ. πομοντόρια κομμένα στα δύο κατά μήκος ή ώριμες ντομάτες 
1 κ.γ.  harissa
3 κ.σ. ελαιόλαδο  
3 κρεμμύδια κόκκινα σε πολύ λεπτές φέτες 
4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 
1 κ.σ. ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 
½ φλ. φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη (ή δυόσμο)
½ φλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο  
100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, χωρισμένα στη μέση

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.. Ανακατεύουμε τα πομοντόρια, τη harissa και 2  κ.σ. ελαιόλαδο και τα αραδιάζουμε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλατίζουμε, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε γύρω στη μισή ώρα ή ώσπου να μαλακώσουν τα πομοντόρια. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει ανακατεύοντας που και που. Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με πιρούνι να αφρατέψει και προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το ταχίνι, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το κους κους σε ένα μεγάλο μπολ κα ρίχνουμε από πάνω 500 ml βραστό νερό. Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε το κους κους να τραβήξει το νερό γύρω στα 10 -15 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα τα όσπρια, τα αρωματικά βότανα, τα αμύγδαλα και το μισό από το κρεμμύδι. Σκεπάζουμε με τις ψημένες ντομάτες και τα υπόλοιπα κρεμμύδια. Σερβίρουμε με μια –δυο κουταλιές από τη σάλτσα του γιαουρτιού.   


σημ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πλιγούρι αντί για κους κους


Α.Τ


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος