banner
banner
banner

Koυς-κους με γαρίδες και κουνουπίδι

Συνταγή

Koυς-κους με γαρίδες και κουνουπίδι
Υλικά

500 γρ. μέτριες γαρίδες  με το κέλυφος
1 ½  φλ. κους κους (όχι ζυμαρικό)
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. μπουκετάκια κουνουπιδιού
2/3 φλ. ε.π. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
200 γρ. ντοματάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 γερή πρέζα κρόκο Κοζάνης
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1-2 κ.σ. ξερός δυόσμος ψιλοκομμένος

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τις γαρίδες (αν είναι κατεψυγμένες τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν) και τις βράζουμε σε 1 lt αλατισμένο νερό με μια φλούδα λεμόνι για 2 λεπτά από τη στιγμή που το νερό θα πάρει βράση. Τις στραγγίζουμε, τις καθαρίζουμε, τις αφήνουμε σε σουρωτήρι, ξαναβάζουμε τα κελύφη και τα κεφάλια στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ζεματίζουμε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό και το στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το γαριδόζουμο και το κους κους και το ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες -αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ντοματάκια, το κουνουπίδι, τις γαρίδες και τον δυόσμο, δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος