Κουρκούτι με μαγιά και μπύρα

Συνταγή

Κουρκούτι με μαγιά και μπύρα
Υλικά

250 γρ. αλεύρι
500 γρ. μπύρα ξανθή
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε μεγάλο μπολ. Αφήνουμε τη μπύρα έξω από το ψυγείο τουλάχιστον δύο ώρες. Σε ξεχωριστό μπολ, διαλύουμε σε ½ φλ. χλιαρό νερό τη μαγιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και την μπύρα και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στο μπολ με το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
Σκεπάζουμε το μπολ και το μεταφέρουμε σε ζεστό μέρος μακριά από ρεύματα για να φουσκώσει (όπως κάνουμε με το ψωμί ή τα τσουρέκια) και να εμφανισθούν φουσκάλες στην επιφάνεια του μίγματος.
Το κουρκούτι αυτό είναι κατάλληλο κυρίως για φιλέτα ψαριών, γαρίδες, μύδια αλλά και κομματάκια τυριού όπως μια γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος