Υλικά
1 μεγάλο κουνέλι τουλάχιστον 1500 γρ. Υλικά
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
350-400 γραμ. μυζήθρα
Ξύσμα ενός λεμονιού
1 φλ. τσ. εξ.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
½ φλ. τσ. χυμός λεμονιού
1 κουταλιά χοντροτριμμένο κόλιανδρο
Εκτέλεση
Πλένουμε το κουνέλι, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε να μαριναρισθεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα, το βγάζουμε στραγγιστά από τη μαρινάτα, το σκουπίζουμε καλά και το σωτάρουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο, να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα από όλες τις μεριές.
Ανακατεύουμε με το μίξερ τη μυζήθρα με το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκόρδο και το ξύσμα του λεμονιού, να γίνουν σαν κρέμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C.
Κόβουμε δύο κομμάτια λαδόκολλα, 1,5 μ.
το καθένα.
Διπλώνουμε το κάθε κομμάτι στη μέση.
Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και ακουμπάμε τα κομμάτια της διπλωμένης λαδόκολλας σταυρωτά.
Αραδιάζουμε επάνω τα κομμάτια του κουνελιού, αλατίζουμε ελαφρά και απλώνουμε από πάνω την κρέμα της μυζήθρας.
Κλείνουμε τη λαδόκολλα σαν φάκελο και κλείνουμε τον φάκελο μέσα στο αλουμινόχαρτο διπλώνοντας ανάλογα.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά έως και 2 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος του κουνελιού.
Σερβίρουμε με χωριάτικο ξεροψημένο ψωμί.
Α.Τ.