banner
banner
banner

Κουνέλι με σταφύλι και μαντζουράνα

Συνταγή

Κουνέλι με σταφύλι και μαντζουράνα
Υλικά

1 μεγάλο κρεατωμένο κουνέλι 1200 -1400 γρ.
300 γρ. ρώγες από λευκό, κόκκινο σταφύλι ή μείγμα των δύο, χωρίς κουκούτσι
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
250 γρ. καπνιστό μπέικον ή απάκι ή σύγκλινο ψιλοκομμένο
500 γρ. ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο κλωνάρι φρέσκια μαντζουράνα
3/4 φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Το  στεγνώνουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά, χαμηλή κατσαρόλα και ροδίζουμε το κουνέλι από όλες τις μεριές σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα. Το βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε το καπνιστό μπέικον ή το απάκι ή το σύγκλινο στην
κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν το λίπος τους. Προσθέτουμε τα κρεμμμύδια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν γύρω στα 7 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα σταφύλια και το κουνέλι, αλατοπιπερώνουμε, ανεβάζουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, τακτοποιούμε τη μαντζουράνα ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε βραστό νερό να σκεπάζει το κρέας και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά να πέφτει το κρέας από τα κόκαλα. Όταν γίνει και πήξει κάπως η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί 5 -7 λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος