Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κουνέλι 1,5 κιλού, κομμένο σε μέτριες μερίδες
50 γρ. σπόροι μουστάρδας
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
200 ml κρασί λευκό
50 ml ξίδι μπαλσάμικο
8 μικρά παντζάρια, μαζί με τα φύλλα τους
400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
50 ml ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Σοτάρουμε το κουνέλι με λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, ώσπου να ροδίσει καλά, το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια, και όταν γίνουν, τα σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Πλένουμε τα παντζάρια (δεν τα καθαρίζουμε) και αφαιρούμε τα φύλλα τους, τα οποία αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε 4 φύλλα από χονδρό αλουμινόχαρτο, διαστάσεων 30χ30 εκ.
Μοιράζουμε τα κομμάτια του κουνελιού σε 4 μερίδες και τις τοποθετούμε στα φύλλα του αλουμινόχαρτου.
Προσθέτουμε από δύο παντζάρια και μία μερίδα μανιτάρια με το κρασί τους, πασπαλίζουμε με τους σπόρους της μουστάρδας, τον άνηθο και το ξίδι, και κλείνουμε το κάθε αλουμινόχαρτο σαν πακετάκι, προσέχοντας να μην το τρυπήσουμε.
Ψήνουμε τα «πακετάκια» σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 °C επί μιάμιση ώρα.
Ζεματάμε τα φύλλα των παντζαριών και τα αφήνουμε στην άκρη.
Όταν βγάλουμε τα «πακετάκια» από το φούρνο, τα ανοίγουμε με προσοχή, χωρίς να τα χαλάσουμε, βγάζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε στα 4 και τα ξαναβάζουμε μέσα, προσθέτοντας και τα ζεματισμένα φύλλα τους (τα οποία θα πρέπει να είναι ζεστά).
Περιχύνουμε το περιεχόμενο κάθε πακέτου με λίγο ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε αμέσως.