banner
banner
banner

Κουνέλι με μουστάρδα, κατίκι και φρέσκα αρωματικά

Συνταγή

Κουνέλι με μουστάρδα, κατίκι και φρέσκα αρωματικά
Υλικά

1 μεγάλο κρεατωμένο κουνέλι 1200 -1400 γρ.
6 κ.σ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
1 ½ φλ. τυρί κατίκι 
½ φλ. φρέσκα ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα (μαϊντανό,άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο)
3  σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1/3 φλ.τσ. λευκό κρασί
½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπολ το τυρί, τα βότανα και τη μουστάρδα να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Το  στεγνώνουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά, χαμηλή κατσαρόλα και ροδίζουμε το κουνέλι από όλες τις μεριές σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 -4 λεπτά να μαλακώσει λίγο. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε καυτό νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας. Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να χωρίζεται από τα κόκαλα. Το βγάζουμε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνουμε στη σάλτσα το μείγμα του τυριού, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Σερβίρουμε με νερόβραστα φασολάκια ή σπανάκι ατμού (ή απλώς ζεματισμένο) ή βρασμένο μπρόκολο.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος