banner
banner
banner

Κουνέλι με μέλι και κάρι

Συνταγή

Κουνέλι με μέλι και κάρι
Υλικά

1 μεγάλο κρεατωμένο κουνέλι 1200 -1400 γρ.
Για τη σάλτσα
¾ φλ. βούτυρο
⅓ φλ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα grainy (με σιναπόσπορο)
1 κ.σ. κάρι (mild)
Aλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170o C. Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι καλά μέσα έξω και το βάζουμε σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος ίσα να το χωράει. Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να δημιουργηθεί μια σάλτσα που να μοιάζει με σιρόπι. Φουρνίζουμε το κουνέλι, το περιχύνουμε με το μείγμα βούτυρο -μέλι -κάρι -μουστάρδα, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 1 ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 15 -20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος