banner
banner
banner

Κουνέλι με μάραθο, φινόκιο και ροζακί σταφύλι στη γάστρα

Συνταγή

Κουνέλι με μάραθο, φινόκιο και ροζακί σταφύλι στη γάστρα
υλικά για 4 άτομα

Από το βιβλίο «Mε Κρασί και Ελληνικά», της Νίκης Μηταρέα


1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
2 λεμόνια
3 κλωνάρια λεμονοθύμαρο
1 μέτριο φινόκιο ψιλοκομμένο
100 γρμ. φρέσκος μάραθος
2 κούπες λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γ. γλυκάνισος
1 κούπα σταφύλι ροζακί
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Παρασκευή

Σε γάστρα βάζουμε το κουνέλι, που είναι κομμένο σε μερίδες, πλένουμε τα λεμόνια, τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και τα προσθέτουμε, ρίχνουμε το φινόκιο, τον μάραθο, τον γλυκάνισο, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γάστρας και προσθέτουμε τα κλωνάρια λεμονοθύμαρου. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C για 2 ώρες, ελέγχοντας, αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό στο φαγητό. Πριν από το τέλος, ρίχνουμε το σταφύλι.


Σημείωση: Λευκό και αρκετά ήπιο το κρέας του κουνελιού, θα μελώσει στο αργό μαγείρεμα της γάστρας και θα αποκτήσει αρώματα από τα βότανα και τα χορταρικά της συνταγής και γλυκύτητα από το σταφύλι. ΄Ένα καλοδομημένο ροζέ κρασί από την αρωματική ποικιλία Μοσχάτο Αμβούργου ή κάποιο ροζέ από αυτά που οι ΄Έλληνες οινοποιοί παράγουν έξυπνα, αφήνοντάς του ελαφριά γλυκύτητα, θα αποτελέσει ιδανικό συνδυασμό για αυτό το πιάτο πυκνής νοστιμιάς.


 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος