banner
banner
banner

Κουνέλι με λάχανο

Συνταγή

Κουνέλι με λάχανο
Υλικά

1 κουνέλι, περίπου 1,5 κιλό, κομμένο σε μερίδες
1 μέτριο λάχανο, πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
100 γρ. μπέικον, κομμένο σε κυβάκια
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1-2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2-3 κ. σ. αλεύρι
1 φύλλο δάφνης
2 κλαράκια θυμάρι
½ πράσο
3-4 κλαράκια μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι

banner
Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπέικον. Μόλις πάρουν όλα τα κομμάτια του χρώμα, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα και βάζουμε το κουνέλι να ροδίσει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα σοτάρουμε για λίγο. Στο μεταξύ, ζεματάμε το λάχανο για 5-10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φύλλων του. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε στρώσεις σε μια κατσαρόλα, εναλλάσσοντας την κάθε στρώση με κομμάτια από το κουνέλι, τα καρότα, το μπέικον και τα κρεμμύδια και φροντίζοντας να αλατοπιπερώνουμε την κάθε στρώση. Περιχύνουμε το φαγητό με ένα ποτήρι νερό ή, καλύτερα, ζωμό λαχανικών ή κρέατος. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 1 ½ περίπου ώρα. Το δοκιμάζουμε για να δούμε αν ψήθηκε το κρέας και το σερβίρουμε αμέσως ζεστό, απλώνοντας πρώτα τα λαχανικά και τοποθετώντας επάνω τους το κουνέλι.
Σημ. Αν θέλουμε, ½ ώρα περίπου πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα μερικές πατατούλες, ολόκληρες.


Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος