Follow us

Κουνέλι με κάστανα

Κουνέλι με κάστανα

Υλικά για 4 άτομα

1 μεγάλο κουνέλι, περ. 15.00 γρ. κομμένο σε μερίδες
600 γρ. κάστανα
3 ντομάτες ώριμες (ή 1 κουτί κονκασέ)
1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες
150 ml λευκό κρασί
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα βάζουμε να μισοβράσουν (να διατηρούνται αρκετά σκληρά). Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια. Ζεματίζουμε για 1' τις ντομάτες, αφαιρούμε τη φλούδα τους και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια, σαν κονκασέ. Ανάβουμε το φούρνο στους 180οC. Σε μεγάλη κατσαρόλα (ή σκεύος που μπαίνει και στον φούρνο) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κοκκινίζουμε τα κομμάτια του κουνελιού, απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε λίγα λεπτά ακόμα, σε χαμηλότερη φωτιά, ανακατεύοντας να μην αρπάξει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 3' να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 20'. Κατόπιν, προσθέτουμε τα κάστανα και μεταφέρουμε το φαγητό στον φούρνο. Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και τα κάστανα, περίπου 40'. Σερβίρουμε με ρύζι λευκό ή με πράσα/μπρόκολο/σπανάκι σωταρισμένα με βούτυρο.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;