banner
banner
banner

Κουνέλι με κάστανα

Συνταγή

Κουνέλι με κάστανα
Υλικά για 4 άτομα

1 μεγάλο κουνέλι, περ. 15.00 γρ. κομμένο σε μερίδες
600 γρ. κάστανα
3 ντομάτες ώριμες (ή 1 κουτί κονκασέ)
1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες
150 ml λευκό κρασί
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

banner
Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα βάζουμε να μισοβράσουν (να διατηρούνται αρκετά σκληρά). Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια. Ζεματίζουμε για 1' τις ντομάτες, αφαιρούμε τη φλούδα τους και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια, σαν κονκασέ. Ανάβουμε το φούρνο στους 180οC. Σε μεγάλη κατσαρόλα (ή σκεύος που μπαίνει και στον φούρνο) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κοκκινίζουμε τα κομμάτια του κουνελιού, απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε λίγα λεπτά ακόμα, σε χαμηλότερη φωτιά, ανακατεύοντας να μην αρπάξει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 3' να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 20'. Κατόπιν, προσθέτουμε τα κάστανα και μεταφέρουμε το φαγητό στον φούρνο. Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και τα κάστανα, περίπου 40'. Σερβίρουμε με ρύζι λευκό ή με πράσα/μπρόκολο/σπανάκι σωταρισμένα με βούτυρο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος