banner
banner
banner

Κουνέλι Κρασάτο (της Ελένης Βαρδάκη)

Συνταγή

Κουνέλι Κρασάτο (της Ελένης Βαρδάκη)
Υλικά

1 κουνέλι 1,5 κιλό περίπου, κομμένο σε μέτριες μερίδες
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ λίτρο λευκό κρασί
1 ποτήρι νερό
4-5 ξερά φύλλα δάφνη
αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
Για τη σάλτσα
1 κ.σ. αλεύρι
½ φλ. λευκό κρασί
χυμός από μισό λεμόνι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τις μερίδες το κουνέλι και το στραγγίζουμε πολύ καλά, σε ένα σουρωτήρι. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε το κουνελάκι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα από όλες τις πλευρές. Μόλις έχει πάρει χρώμα το κρέας, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να πιεί τα ζουμιά του το κουνελάκι. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει. Όταν έχει μαλακώσει αρκετά, ένα τέταρτο περίπου πριν είναι έτοιμο, διαλύουμε στο κρασί το αλεύρι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα, βράζουμε ακόμη για 10-15 λεπτά και το κουνέλι μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι ή ό,τι άλλο προτιμάμε.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος