banner
banner
banner

Κουνελάκι στην κατσαρόλα με ημίγλυκο κρασί Λήμνου και πουρέ καρότου

Συνταγή

Κουνελάκι στην κατσαρόλα με ημίγλυκο κρασί Λήμνου και πουρέ καρότου
Υλικά

Ενα κουνελάκι 1.500 -1.700 γρ ( μας δίνει 4-5 μερίδες φαγητού)
1 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μεσαία κρεμμύδια λευκά ψιλοκομμένα
500 ml ημίγλυκο κρασί Λήμνου
2 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
1 κ.γ. άρκευθος (κεδροκούκουτσα)
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι
Για τον πουρέ καρότου
1 κ. καρότα
1 μέτρια πατάτα
150 γρ βούτυρο τ. Κερκύρας
Αλάτι

banner
Εκτέλεσ

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κουνέλι κομμένο σε μερίδες σε έντονη φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κουνέλι από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κομμένο κρεμμύδι, ανακατεύοντας με την σπάτουλα και “ξύνοντας” τον πάτο της κατσαρόλας, ώστε να ξεκολλήσουν όλα τα τσιγαρισμένα υπολείμματα. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί (ντεγκλασάρισμα). Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τα αρωματικά και τον ζωμό κοτόπουλου και αλατίζουμε. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα.
Ετοιμάζουμε τον πουρέ καρότου: καθαρίζουμε τα καρότα και την πατάτα, τα βάζουμε μέσα σε κατσαρόλα και καλύπτουμε με νερό βρύσης περίπου 2 εκατοστά πάνω από τη στάθμη των λαχανικών. Αλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Αφού μαλακώσουν αρκετά ώστε να λιώνουν με το πιρούνι, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις χλιάνουν λίγο, τα περνάμε από το μπλέντερ ή τον μύλο λαχανικών.  Προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο από το νερό που έβρασαν αν χρειαστεί, και διορθώνουμε το αλάτι.

*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μαγικές Κατσαρόλες" στο Παλιό Φάληρο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος