Υλικά
1 ½ φλ. ταχίνιΥλικά
1 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλ. ζάχαρη
4 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
1 κ.γ. κόλιανδο σε σκόνη
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 φλ. πορτοκαλόζουμο
1 γερή πρέζα αλάτι
½ φλ. σουσάμι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και την μπέικινγκ πάουντερ.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το ταχίνι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο - λίγο τον χυμό πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε το μείγμα με το ταχίνι στο αλεύρι, προσθέτουμε τον κόλιανδρο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Ετοιμάζουμε τα ταψιά στρώνοντάς τα με λαδόκολλα.
Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη, την πλάθουμε σε κορδόνι πάχους 1 εκ., κόβουμε το κορδόνι σε κομμάτια 10 εκ.
και πλάθουμε κάθε κομμάτι σε κουλουράκι.
Αραδιάζουμε τα κουλουράκια στο ταψί αφήνοντας μεταξύ τους 2 εκ.
απόσταση για να μην κολλήσουν επειδή φουσκώνουν, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε αμέσως σε πιατέλα.
Α.Τ.