banner
banner
banner

Κοτόσουπα με αμύγδαλα (τουρκική συνταγή)

Συνταγή

Κοτόσουπα με αμύγδαλα (τουρκική συνταγή)
Υλικά

1 ½ φλ. αμύγδαλα τριμμένα
4  φλ. δυνατό κοτόζουμο (αρκετά συμπυκνωμένο)
2 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
4 κ.σ. βούτυρο 
2/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γερή πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
½ φλ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα σε φιλέτα
1 ½  κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε τα αμύγδαλα στη μουλινέτα με μια κουταλιά κορνφλάουρ και τα τρίβουμε να γίνουν σαν πούδρα. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί το αλεύρι.  Προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά –σιγά το γάλα ζεστό χωρίς να πάψουμε να ανακατεύουμε σταθερά (όπως στη μπεσαμέλ). Μόλις πήξει κάπως το μείγμα, προσθέτουμε λίγο–λίγο και το κοτόζουμο, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε σταθερά με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού. Εν τω μεταξύ, καβουρδίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς κάποια λιπαρή ουσία, προσέχοντας να μην καούν. Όταν γίνει η σούπα –πρέπει να είναι πηχτή-, αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε το αλάτι και μοιράζουμε στα πιάτα γαρνίροντας με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και λίγο ξύσμα λεμονιού.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος