banner
banner
banner

Κοτόσουπα αβγολέμονο με σαφράν

Συνταγή

Κοτόσουπα αβγολέμονο με σαφράν
Υλικά

1 κοτόπουλο (1500 γρ.περίπου) σε κομμάτια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ρίζα σέλινο
4 καρότα
3 πράσα
¾ φλ. ρύζι καρολίνα
3 αβγά
8-10 κλωστές σαφράν
Χυμό 1 λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα λαχανικά. Αφήνουμε ολόκληρο το κρεμμύδι, τα κοτσάνια του σέλινου και τα καρότα και κόβουμε στα 2 οριζοντίως τα πράσα. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα 2 lt νερό με τα λαχανικά και 1 κ.σ. αλάτι. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά τα βγάζουμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως, περίπου 1 ώρα. Το μεταφέρουμε από την κατσαρόλα στην πιατέλα με τα λαχανικά, σουρώνουμε το ζουμί, κρατάμε ½  φλιτζάνι και μουλιάζουμε μέσα το σαφράν ενώ ξαναβάζουμε το υπόλοιπο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε 20 λεπτά μέχρι να γίνει. Στο τέλος, ρίχνουμε στη σούπα και το σαφράν με το ζουμί. Φτιάχνουμε το αβγολέμονο: χτυπάμε σε μεγάλο μπολ τα αβγά, προσθέτουμε λίγο –λίγο το λεμόνι χτυπώντας συνέχεια και τα ζεματίζουμε, ρίχνοντας σιγά –σιγά 2 -3 κουτάλες από τη σούπα. Ρίχνουμε το μείγμα ξανά μέσα στην κατσαρόλα και την κουνάμε κυκλικά να ανακατευτεί καλά και την αφήνουμε επάνω στη σβηστή εστία –δεν πρέπει να βράσει. Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα κομματάκια από το κοτόπουλο, αφού βγάλουμε τις πέτσες και τα κόκκαλα.  Αλλιώς, τη σερβίρουμε σκέτη σαν πρώτο πιάτο και σαν κυρίως πιάτο σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος