Κοτόπουλο...στα γρήγορα!

Ντίνα Γκρουμούτη Ντίνα Γκρουμούτη Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020

Κοτόπουλο...στα γρήγορα!

Το κοτόπουλο είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για καθημερινό, γρήγορο αλλά όχι αδιάφορο φαγητό, με καλή πρωτείνη και λίγες θερμίδες. Η λεπτή και σχετικά ουδέτερη γεύση του καλοδέχεται σχεδόν όλα τα μπαχαρικά, πολλά μυρωδικά και κάθε σάλτσα, γλυκιά, ξινή, κρεμώδη, τυρένια.

Η νοστιμιά του εξαρτάται από την ποιότητα και τον τρόπο εκτροφής. Προτιμήστε τα ελευθέρας βοσκής, που έχουν και προσιτή τιμή ή τα (ακριβότερα) βιολογικά. Προτιμήστε, ακόμα, να αγοράζετε ολόκληρο κοτόπουλο (φθηνότερο και όπως το θέλετε), ζητώντας από τον κρεοπώλη να σας το κόψει ή ξεκοκκαλίσει όπως επιθυμείτε: τίποτα δεν θα πάει χαμένο, αφού με τα κόκκαλα και τα περισσεύματα θα φτιάξετε έναν εύκολο ζωμό, που θα φυλάξετε στην κατάψυξη για πολλές χρήσεις.

Το κοτόπουλο απαιτεί προσοχή στο ψήσιμο, είτε στο τηγάνι είτε στο γκριλ. Το φτωχό σε λίπος κρέας του στεγνώνει εύκολα ενώ, από την άλλη, πρέπει να είναι καλοψημένο, για λόγους υγιεινής. Είναι έτοιμο όταν έχει "ασπρίσει" όλη η σάρκα του και δεν τρέχουν ροζ χυμοί, όταν το τρυπάμε.

Ιδέες για "γρήγορο" κοτόπουλο, πολλές. Μπαχαρικά, μυρωδικά, κινέζικο, ινδικό ή μεσογειακό touch επιστρατεύονται για ν' αποφύγουμε τη βαρετή μονοτονία. Αν, μάλιστα, προβλέψετε να το αφήσετε σε μια μαρινάδα αρκετές ώρες πριν, οι συνταγές πληθαίνουν, το ίδιο και τα ποσοστά επιτυχίας του πιάτου.

Ημ/νια α' δημοσίευσης: 26/04/12
Update: 08/05/20


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος