banner
banner
banner

Κοτόπουλο στο φούρνο με μπίρα

Συνταγή

Κοτόπουλο στο φούρνο με μπίρα
υλικά

1 κοτόπουλο γύρω στο 1,5 κ.
3 σκ.σκόρδου καθαρισμένες, κομμένες στη μέση
μια φιάλη μπίρα ξανθή
60 γρ. βούτυρο φρέσκο
30 ml ελαιόλαδο
1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι (ή δεντρολίβανο)
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γ. χοντρό αλάτι
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο λίγη ώρα νωρίτερα, νε έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ανάβουμε το φούρνο στους 220ο. Πλένουμε, σκουπίζουμε το κοτόπουλο, βάζουμε στο εσωτερικό του τα σκόρδα, το θυμάρι ή το δεντρολίβανο και λίγο αλάτι χοντρό. Με ένα πινέλο το λαδώνουμε καλά εξωτερικά και αλατοπιπερώνουμε. Το ακουμπάμε με το πλευρό σε πυρίμαχο σκεύος, στα μέτρα του (δεν πρέπει να αφήνει μεγάλο κενό) και σκορπάμε επάνω το μισό βούτυρο. Το ψήνουμε για 15'. Κατόπιν το γυρίζουμε στο άλλο πλευρό με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε 15' ακόμα. Τέλος, το γυρίζουμε με την πλάτη, ρίχνουμε τη μπίρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 30' με τον φούρνο στους 180ο. Στη διάρκεια του ψησίματος, το αλείφουμε συχνά με τους χυμούς του.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος