banner
banner
banner

Κοτόπουλο σουβλάκι με ασιατική μαρινάδα

Συνταγή

Κοτόπουλο σουβλάκι με ασιατική μαρινάδα
υλικά γιά 8 σουβλάκια

1500 γρ. ψαχνό από κοτόπουλο
για τη μαρινάδα
3 λάιμ, το χυμό και το ξύσμα τους
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. μπούκοβο
2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
μερικά φύλλα κόλιαντρου, ψιλοκομμένα
(εναλλακτικά, φύλλα δυόσμου)
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Μουλιάζουμε τα ξύλινα σουβλάκια γιά 2-3 ώρες. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και χτυπάμε να σμίξουν. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι. Κόβουμε τα ψαχνά του κοτόπουλου σε 30-38 κομμάτια (4 ή 5 γιά κάθε σουβλάκι) και τα βάζουμε στη μαρινάδα γιά πολλές ώρες ή μία νύχτα. Τα στραγγίζουμε, τα περνάμε σε σουβλάκια και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ.

tips: μπορούμε να περάσουμε ανάμεσα στο κρέας κομμάτια πιπεριάς. Σερβίρουμε τα σουβλάκια με μία σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύοντας γιαούρτι με χυμό και ξύσμα λάιμ, 1 σκ. σκόρδο λυωμένη, μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος