Follow us

Κοτόπουλο σις κεμπάπ με ταλιατέλες αμυγδάλου και βερίκοκο «μπριλέ»

Στον Τύπο, στο σινεμά, στη νυχτερινή ζωή και ιδίως στο πιάτο μας, το μπαχαρένιο άγγιγμα της τούρκικης κουλτούρας δημιουργεί μια τσοκ γκιουζέλ διάθεση, επιθυμία για πειραματισμούς και βαθύτερη γνώση των απολαύσεων που μπορεί να μας προσφέρει η γείτων. Πέρα από τα ρεστοράν που ήδη είναι δημοφιλή στην Αθήνα, ένας Τούρκος σεφ, ο Τόλγκα Αταλάι, ανερχόμενο αστέρι της τούρκικης γαστρονομίας, ανακινεί την ελληνοτουρκική γαστρονομική φιλία ετοιμάζοντας ένα διπλό «χτύπημα» με νέα εστιατόρια σε Ελλάδα και

Κοτόπουλο σις κεμπάπ με ταλιατέλες αμυγδάλου και βερίκοκο «μπριλέ»

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

6 μπούτια κοτόπουλου (χωρίς κόκαλα)

1 κ.γλ. ντοματοπελτές

2 πρέζες μπούκοβο

Λίγα κλωναράκια θυμάρι

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. γιαούρτι

1 κ.σ. αραβοσιτέλαιο

1 σκ. σκόρδο κοπανισμένο

1 άσπρο κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους

1 πακέτο ταλιατέλες

½ ποτήρι αμύγδαλα καθαρισμένα, ψιλοκομμένα

12 ξερά βερίκοκα

5 κ.σ. βούτυρο

18 τσέρι ντοματάκια

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Κοπανισμένο μαύρο πιπέρι

Παρασκευή

Κόψτε τα μπούτια του κοτόπουλου σε τρία κομμάτια, καθαρίστε τα με νερό και αφήστε τα στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίξτε ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού, ντοματοπελτέ, μπούκοβο, αραβοσιτέλαιο, σάλτσα σόγιας, γιαούρτι και το κοπανισμένο σκόρδο.

Περάστε το κρεμμύδι από το ρεντέ και ρίξτε το ζουμί που έχει βγάλει το κρεμμύδι στο μπολ.

Ανακατέψτε το μείγμα καλά.

Βάλτε μέσα στο μείγμα το κοτόπουλο και αφήστε το να μαριναριστεί μία μέρα στα χαμηλά ράφια του ψυγείου.

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρευτεί το σις είναι σε φωτιά από κάρβουνα.

Βάλτε το κοτόπουλο σε καλαμάκια και τοποθετήστε τα στο γκριλ.

Αφήστε τις ταλιατέλες να βράσουν 7-9 λεπτά σε νερό με αλάτι και ελαιόλαδο (μπορείτε αντί για αλατισμένο νερό να χρησιμοποιήσετε ζωμό από κοτόπουλο, που θα δώσει και ωραιότερη γεύση).

Ρίξτε σε τηγάνι τα βερίκοκα κομμένα στα δύο, τα αμύγδαλα, καστανή ζάχαρη και βούτυρο και προσθέστε λίγο κοπανισμένο πιπέρι.

Προσθέστε τις ταλιατέλες και τα ντοματάκια και γυρίστε τα στη φωτιά για δύο λεπτά.

Σερβίρετε τις ταλιατέλες στο πιάτο και βάλτε τα καλαμάκια με το κοτόπουλο από πάνω.

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγη τριμμένη φέτα.

Κοτόπουλο σις κεμπάπ με ταλιατέλες αμυγδάλου και βερίκοκο «μπριλέ»: Οι Τούρκοι αγαπούν πολύ το κόκκινο κρέας, κυρίως βέβαια το αρνί.

αλλά και το κοτόπουλο, ιδιαίτερα αν είναι κατάλληλα επεξεργασμένο, δηλαδή μαριναρισμένο, είναι πολύ αγαπημένο και χρησιμοποιείται ακόμη και στα γλυκά (ταούκ κιοκτσού).

Εδώ συνδυάζεται εξαιρετικά με βερίκοκα και αμύγδαλα, εκφράζοντας τις αραβικές επιρροές, όπως αυτές φιλτράρονται από δυτικές τεχνικές.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.