banner
banner
banner

Κοτόπουλο ρολάκια γεμιστά με πιπεριές Φλωρίνης

Συνταγή

Κοτόπουλο ρολάκια γεμιστά με πιπεριές Φλωρίνης
Yλικά

3 μισά στήθη κοτόπουλου κομμένα οριζοντίως στη μέση
250 γρ. τυρί κρέμα με αρωματικά βότανα
400 γρ. ρόκα χοντροκομμένη
1 φλ. πιπεριές τ. Φλωρίνης σε βαζάκι στραγγισμένες από το υγρό τους και κομμένες σε λωρίδες
½ φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ φλ. πέστο ντομάτας  ή βασιλικού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα: κους κους ή καστανό ρύζι βραστό

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Τοποθετούμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλα και το χτυπάμε με το ειδικό ξύλινο σφυρί κρέατος (από την επίπεδη πλευρά) ή το ειδικό μεταλλικό εργαλείο μέχρι να έχει πάχος γύρω στο μισό εκ.. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά από τη μια πλευρά και αλείφουμε όλα τα κομμάτια με το τυρί. Μοιράζουμε από πάνω τη ρόκα, τις πιπεριές και το κρεμμυδάκι. Πιέζουμε τα υλικά να ενωθούν με το κρέας και ρολάρουμε κλείνοντας τη γέμιση μέσα, ξεκινώντας από τη στενή μεριά. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Μεταφέρουμε τα ρολάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το πέστο. Ψήνουμε γύρω στα 25 –30 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, μεταφέρουμε σε πιατέλα, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για 5 λεπτά και σερβίρουμε τα ρολάκια κομμένα διαγωνίως με κους κους ή καστανό ρύζι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος