Κάποιο υλικό ή μπαχαρικό ασυνήθιστο για τα μέτρα της ελληνικής κουζίνας –κάρι, γάλα καρύδας, τζίντζερ-, σε συνδυασμό με τη μαλακή υφή και τη σχετικά επίπεδη γεύση του κοτόπουλου, που είναι και το πιο προσιτό κρέας στην αγορά, δίνουν πολύ εύκολα πιάτα με «εξωτικό» τόνο, αν τουλάχιστον, τα συγκρίνουμε με τα δικά μας κλασικά, όπως το λεμονάτο κοτόπουλο ή το κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες. Ιδιαίτερα το στήθος του κοτόπουλου, πολύ άτονο γευστικά και άπαχο, σχεδόν απαιτεί ένα ιδιαίτερο καρύκευμα ή μια περίεργη σαλτσούλα για να γίνει πιάτο με στοιχειώδεις γαστρονομικές αξιώσεις. Με κριτήριο μια πολύ γενική αίσθηση που έχουμε ως κάτοικοι της Δύσης για τις έθνικ κουζίνες, προτείνουμε το γάλα καρύδας και κάρι για μια αίσθηση ταϋλανδέζικης κουζίνας, τα νεροκάστανα και τη σάλτσα σόγιας για αναφορές σε μια (ντεμέκ) κινέζικη κουζίνα, ανανά για κάτι που θυμίζει Χαβάη και, μια συνταγή πραγματικής αφρικάνικης κουζίνας (Νιγηρία). Για ιδέες από την Ινδία, ρίξτε μια ματιά εδώ και εδώ.