banner
banner

Κοτόπουλο ντυμένο εξωτικά

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017

Κοτόπουλο ντυμένο εξωτικά

Κάποιο υλικό ή μπαχαρικό ασυνήθιστο για τα μέτρα της ελληνικής κουζίνας –κάρι, γάλα καρύδας, τζίντζερ-, σε συνδυασμό με τη μαλακή υφή και τη σχετικά επίπεδη γεύση του κοτόπουλου, που είναι και το πιο προσιτό κρέας στην αγορά, δίνουν πολύ εύκολα πιάτα με «εξωτικό» τόνο, αν τουλάχιστον, τα συγκρίνουμε με τα δικά μας κλασικά, όπως το λεμονάτο κοτόπουλο ή το κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες. Ιδιαίτερα το στήθος του κοτόπουλου, πολύ άτονο γευστικά και άπαχο, σχεδόν απαιτεί ένα ιδιαίτερο καρύκευμα ή μια περίεργη σαλτσούλα για να γίνει πιάτο με στοιχειώδεις γαστρονομικές αξιώσεις. Με κριτήριο μια πολύ γενική αίσθηση που έχουμε ως κάτοικοι της Δύσης για τις έθνικ κουζίνες,  προτείνουμε το γάλα καρύδας και κάρι για μια αίσθηση ταϋλανδέζικης κουζίνας, τα νεροκάστανα και τη σάλτσα σόγιας για αναφορές σε μια (ντεμέκ) κινέζικη κουζίνα, ανανά για κάτι που θυμίζει Χαβάη και, μια συνταγή πραγματικής αφρικάνικης κουζίνας (Νιγηρία). Για ιδέες από την Ινδία, ρίξτε μια ματιά εδώ και εδώ.

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος