Υλικά
1.400 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα κομμένο σε μέτριες μερίδες Υλικά
¾ φλ. ελαιόλαδο
3 –4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
300 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο πλυμένο και κομμένο σε λωρίδες
2 φλ. ντοματάκια κομμένα στη μέση
1 ½ φλ. κριθαράκι
Χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού
Από 1 κ.γ ξερό θυμάρι και ξερό φασκόμηλο
Από 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο και φρέσκια λουΐζα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το θυμάρι, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, τη λουΐζα, αλάτι και πιπέρι.
Τρίβουμε με το μείγμα τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις μεριές,.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα και τα ροδίζουμε επάνω σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι καυτό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει γύρω στα 45 λεπτά.
Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και 2 ½ φλιτζάνια νερό.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό αλλά να μην λιώσει (al dente).
Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και τα ντοματάκια και το κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε προσεκτικά και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα, αφήνουμε το φαγητό να μείνει για 5 –7 λεπτά και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και αν θέλουμε επί πλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.