Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου με την πέτσα Υλικά
4 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. ξερή ρίγανη
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.σ. μουστάρδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τον πελτέ, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κύμινο και τη ρίγανη.
Ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, σύμφωνα με το γούστο μας.
Στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας τα στήθη του κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνουμε από όλες τις μεριές.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί φούρνου και αραδιάζουμε τα στήθη του κοτόπουλου με την πέτσα προς τα πάνω.
Αλείφουμε το καθένα με μια παχιά στρώση του μείγματος πελτέ –μουστάρδας.
Ψήνουμε περίπου 45 λεπτά.
Γυρίζουμε το κουμπί του φούρνου στη θέση του γκριλ στους 180ο βαθμούς και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά να κάνει κρούστα.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Α.Τ.