banner
banner

Κοτόπουλο με ντοματάκια, ελιές, βασιλικό και ούζο

Συνταγή

Κοτόπουλο με ντοματάκια, ελιές, βασιλικό και ούζο
Υλικά

1200 γρ. κοπανάκια από κοτόπουλο
400 γρ. ντοματάκια
1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι
200 γρ. ελιές Καλαμών
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κρεμμύδια
20 φρέσκα φύλλα βασιλικού
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. μαραθόσπορο
1 φλ. ούζο
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τα κοπανάκια και τα στεγνώνουμε. Τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ½ φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά και τον μαραθόσπορο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να βγάλει ο μαραθόσπορος τα αρώματά του, γύρω στα 7 λεπτά. Τα βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα. Στραγγίζουμε το λάδι, το κρατάμε στην άκρη και καθαρίζουμε το τηγάνι. Βάζουμε πάλι μέσα στο λάδι προσθέτουμε άλλο ⅓ φλ. ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει (όχι να καπνίσει). Τηγανίζουμε τα κοπανάκια γυρίζοντάς τα με ξύλινη λαβίδα μέχρι να κάνουν χρυσοκάστανη κρούστα. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τα ντοματάκια και τις ελιές, ανακατεύουμε μια-δυο φορές και σβήνουμε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15 λεπτά. Προς το τέλος, προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.

A.T


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος