Υλικά
1200 γρ. κοπανάκια από κοτόπουλοΥλικά
400 γρ. ντοματάκια
1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι
200 γρ. ελιές Καλαμών
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κρεμμύδια
20 φρέσκα φύλλα βασιλικού
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. μαραθόσπορο
1 φλ. ούζο
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κοπανάκια και τα στεγνώνουμε.
Τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ½ φλ.
ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά και τον μαραθόσπορο σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να βγάλει ο μαραθόσπορος τα αρώματά του, γύρω στα 7 λεπτά.
Τα βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.
Στραγγίζουμε το λάδι, το κρατάμε στην άκρη και καθαρίζουμε το τηγάνι.
Βάζουμε πάλι μέσα στο λάδι προσθέτουμε άλλο ⅓ φλ.
ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει (όχι να καπνίσει).
Τηγανίζουμε τα κοπανάκια γυρίζοντάς τα με ξύλινη λαβίδα μέχρι να κάνουν χρυσοκάστανη κρούστα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, τα ντοματάκια και τις ελιές, ανακατεύουμε μια-δυο φορές και σβήνουμε με το ούζο.
Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15 λεπτά.
Προς το τέλος, προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.
A.T