Υλικά
1 κοτόπουλο περίπου 1200 γρ. κομμένο σε 8 κομμάτια χωρίς την πέτσα Υλικά
500 ml ζωμός κοτόπουλου
350 γρ. φυστικοβούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλ. σπορέλαιο
3 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 ½ κ.σ. κόλιανδρο τριμμένο
1 ½ κ.σ. τριμμένο κύμινο
1-2 καυτερές πιπερίτσες ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
1-2 ξερά φύλλα δάφνης
400 ml φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
3 γλυκοπατάτες καθαρισμένες από τη φλούδα σε κομμάτια
2 κόκκινες γλυκές πιπεριές σε κομμάτια
αλάτι, ¼ -½ κ.γ. πιπέρι καγιέν (αν θέλουμε)
¾ φλ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
το ξύσμα από 1 λάιμ
Εκτέλεση
Διαλύουμε καλά το φυστικοβούτυρο στον ζωμό του κοτόπουλου.
Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις μεριές.
Το βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.
Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν, τον κόλιανδρο, το κύμινο, τις καυτερές πιπεριές και τη δάφνη μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη σπάτουλα.
Ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα και το μείγμα ζωμός κοτόπουλου –φυστικοβούτυρο, κουνάμε την κατσαρόλα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μην λιώσουν οι πατάτες.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μείνει για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε το φαγητό με λευκό ρύζι πασπαλισμένο με το φρέσκο κόλιανδρο και το ξύσμα λάιμ.
Α.Τ.