banner
banner
banner

Κοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα κρασιού

Συνταγή

Κοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα κρασιού
Υλικά

2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου χωρίς το δέρμα
2 κ.σ. μηλόξυδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. κρεμμύδι ξυσμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
250 ml κρέμα γάλακτος
¾ φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
500 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια
200 ml ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
2 μέτρια καρότα σε κυβάκια
½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Χωρίζουμε στα δύο κάθε στήθος, το αλατοπιπερώνουμε, το ραντίζουμε με το ξύδι και το ελαιόλαδο, το τοποθετούμε σε ρηχό ταψάκι και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Καθαρίζουμε με βρεγμένο πανί τα μανιτάρια. Χωρίζουμε τα καπέλα από τα ποδαράκια. Ραντίζουμε τα καπέλα με χυμό λεμονιού και κρατάμε τα ποδαράκια για άλλη χρήση. Λιώνουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε μέσα τα μανιτάρια και τα καρότα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους. Αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με ¾  φλ. νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό τελείως. Προσθέτουμε τις 4 κ.σ. βούτυρο και μόλις λιώσει ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή, τοποθετούμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρουμε γυρίζοντας για δυο τρεις φορές, μέχρι να ροδίσει καλά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα καρότα με τους χυμούς τους και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με ρύζι ή πένες.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος