banner
banner
banner

Κοτόπουλο με κρέμα καρύδας, σκόρδο και λάιμ

Συνταγή

Κοτόπουλο με κρέμα καρύδας, σκόρδο και λάιμ
Υλικά

1 κ. κοπανάκια κοτόπουλου 
½ φλ. βούτυρο καρύδας
1 πορτοκαλί και 1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
200 ml λευκό ξηρό κρασί
500 γρ. κρέμα καρύδας
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Για συνοδεία: νουντλς, ρύζι μπασμάτι

banner
Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα καρύδας με το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν και το σκόρδο με μια πρέζα αλάτι. Βάζουμε το βούτυρο καρύδας και τις πιπεριές σε πυρίμαχο σκεύος και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τακτοποιούμε τα κοπανάκια στο σκεύος, αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε το κρασί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μισή ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας καρύδας, κουνάμε το σκεύος να πάει η κρέμα καρύδας παντού και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λάιμ και τον κόλιανδρο και σερβίρουμε με το σκεύος στο τραπέζι. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λεπτές φέτες λάιμ. Συνοδεύουμε με νουντλς ή ρύζι.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος