Υλικά
2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου χωρίς την πέτσα σε κύβους 2 εκ. Υλικά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ½ κ.σ. τριμμένο κόλιανδρο
1 ½ κ.σ. τριμμένο κύμινο
2 ½ κ.σ. κάρι σε σκόνη
1 κ.γ. κουρκουμάς σε σκόνη
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1/3 φλ. σπορέλαιο
450 ml γάλα καρύδας
500 γρ. φρέσκο σπανάκι
¾ φλ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε, στεγνώνουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι.
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον ξερό κόλιανδρο, το κύμινο, τον κουρκουμά, το κάρι και το πιπέρι καγιέν ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να μαλακώσουν το κρεμμύδι και το σκόρδο και να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές.
Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο τελείως. Ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι και τον φρέσκο κόλιανδρο, δοκιμάζουμε το αλάτι, μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να μείνει 5 –7 λεπτά και σερβίρουμε με λευκό ρύζι.
Α.Τ.