Follow us

Κοτόπουλο με γλάσο ροδιού

Κοτόπουλο με γλάσο ροδιού

Υλικά

Υλικά

1 κοτόπουλο 1600 γρ. περίπου

6 φλ. μάραθο σε λεπτές φέτες (2-3 μεγάλα κομμάτια)

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. σουμάκ (ή ξύσμα λεμονιού)

1/3 φλ. απαλό ελαιόλαδο

½ φλ. μελάσα ή πετιμέζι ροδιού*

2 –3 ρόδια  + ½  σπόροι ροδιού

2 κ.σ. μέλι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα ρόδια στη μέση και τα στύβουμε στο λεμονοστίφτη.

Περνάμε τον χυμό από το σουρωτήρι (χρειαζόμαστε 1 ½ φλ.

χυμό ροδιού).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Ανακατεύουμε το σουμάκ ή το ξύσμα λεμονιού με μια κ.σ αλάτι σε ένα μικρό μπολ.

Αφαιρούμε τα εντόσθια αν υπάρχουν, κόβουμε τις άκρες από τις φτερούγες, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο.

Το τρίβουμε καλά μέσα έξω με το μείγμα σουμάκ –αλάτι.

Δένουμε τις φτερούγες και τα μπούτια κάτω από το σώμα.

Ανακατεύουμε τον μάραθο, το κρεμμύδι και το λάδι σε ένα βαθουλό ταψί και τοποθετούμε το κοτόπουλο με το στήθος προς τα επάνω, επάνω στα λαχανικά.

Ανακατεύουμε τη μελάσα ροδιού με το μέλι, το χυμό ροδιού και το πιπέρι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά ώσπου να ελαττωθεί κατά το 1/3.

Το αφήνουμε στην άκρη.

Ψήνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά για 20 λεπτά.

Γυρίζουμε το κοτόπουλο από την άλλη μεριά, ανακατεύουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ακόμα.

Γυρίζουμε το κοτόπουλο άλλη μια φορά (το στήθος προς τα πάνω) και ανακατεύουμε και πάλι τα λαχανικά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160° C. Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μισό μείγμα του ροδιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να γλασαριστεί η πέτσα και να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια κοπής και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Το κόβουμε σε μερίδες προσέχοντας να μην χαλάσουμε τη γλασαρισμένη πέτσα και και το βάζουμε σε πιατέλα με την πέτσα προς τα πάνω.

Τοποθετούμε τριγύρω τα λαχανικά και περιχύνουμε το κρέας και τα λαχανικά με το γλάσο με τα σπόρια του ροδιού.

* Αν δεν βρούμε στην αγορά έτοιμη μελάσα ή πετιμέζι ροδιού, μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας: βράζουμε 4 φλ.

χυμό ροδιού σε μέτρια θερμότητας μέχρι να πήξει αρκετά (να στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού), γύρω στα 45 -50 λεπτά. Θα μας δώσει περίπου ½ φλ.

μελάσα ροδιού.

Διατηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο μέχρι 3 μήνες.

Α.Τ.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.