banner
banner
banner

Κοτόπουλο με γιαούρτι και μπαχαρικά

Συνταγή

Κοτόπουλο με γιαούρτι και μπαχαρικά
Υλικά

1 κοτόπουλο περίπου 1200 γρ. χωρίς την πέτσα και κομμένο σε μικρές μερίδες
400 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.σ. κάρι
1 κ.γ. ταμπάσκο ή τσίλι σως
1 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
Χυμό από 1 λάιμ
Αλάτι

banner
Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το κάρι, το ταμπάσκο ή το τσίλι και το τζίντζερ και αλατίζουμε. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά να αλειφθεί παντού με τη μαρινάτα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 4 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Βάζουμε απλωτά το κοτόπουλο σε ρηχό αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Γυρίζουμε τα κομμάτια μια φορά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος λίγο καυτό νερό. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος