Υλικά
2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου χωρίς το δέρμα κομμένα σε μπουκιές Υλικά
½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
2 καρότα
2 φλ. τρυφερά φρέσκα φασολάκια πλατιά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κονσέρβα μπαμπού
1 φλ. baby καλαμπόκι
500 γρ. κρέμα καρύδας
½ φλ. φυστικοβούτυρο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5 φλ. μαγειρεμένα νουντλς ή ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε λοξά τα καρότα σε φέτες πάχους 2 χιλ.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα φασολάκια και την πιπεριά σε λωρίδες πλάτους 1 εκ.. Ξεπλένουμε το μπαμπού και το καλαμπόκι από το υγρό τους και τα αφήνουμε να στραγγίζουν σε σουρωτήρι.
Σε μέτριο μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη την κρέμα καρύδας, το φυστικοβούτυρο, το τζίνζερ, το πιπέρι καγιέν και μια πρέζα αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά).
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές γύρω στα 6 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρό καστανό χρώμα παντού και το εσωτερικό του να χάσει τελείως το ροζ χρώμα.
Το βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καρότο, τα φασολάκια και την πιπεριά και μαγειρεύουμε 5 –6 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το μπαμπού και το καλαμπόκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 5 λεπτά.
Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μια–δυο φορές.
Περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα φυστικοβούτυρο –καρύδα, κλείνουμε τη φωτιά, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα 8 –10 φορές επάνω στην εστία.
Διορθώνουμε το αλάτι και σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα μαζί με τα νουντλς ή το ρύζι.
Α.Τ.