banner
banner

Κοτόπουλο κρασάτο με μέλι και ξηρούς καρπούς (του Ηλία Μαμαλάκη)

Συνταγή

Κοτόπουλο κρασάτο με μέλι και ξηρούς καρπούς (του Ηλία Μαμαλάκη)
Υλικά για 5-6 άτομα

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
3 κουτ. σούπας μέλι
150 γραμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
150 ξασπρισμένα αμύγδαλα
150 φουντούκια σπασμένα
20 ξεκουκούτσωτα δαμάσκηνα, κατά προτίμηση Σκοπελίτικα
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μερίδες του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ένα
ελαφρό ρόδινο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά. Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το κόκκινο κρασί και ακόμα 1 ποτήρι νερό. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για περίπου 45 λεπτά και μέχρι να γίνει τρυφερό και να αρχίσει να πήζει η σάλτσα του. Εκείνη τη στιγμή ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, την καρυδόψιχα και τα φουντούκια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Το κοτόπουλό μας είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε με χιονάτο ρύζι.


 


*Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Τρώμε και ομορφαίνουμε", των Δημήτρη Κουρέτα και Ηλία Μαμαλάκη, εκδόσεις Αρμός.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος