Υλικά
1 κοτόπουλο περ. 1.800 γρ. κομμένο σε 12 κομμάτια χωρίς το δέρμαΥλικά
1 κ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¾ φλ. λευκό ξηρό κρασί
¾ φλ. ελαιόλαδο
1 κ. φρέσκες ντομάτες πλυμένες και ψιλοκομμένες (με το ζουμί τους)
½ κ. κρεμμυδάκια κοκκάρι
10 ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι
2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
2 γερές πρέζες ξερή ρίγανη
Αλάτι, φρέσκο χοντροτριμμένο πιπέρι
500 γρ. χυλοπίτες βρασμένες
½ φλ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα, γυρίζοντάς τα μια φορά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, το καρότο και το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους τα μανιτάρια, γύρω στα 5 –7 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ρίγανη και 1 κ.γ.
χοντροτριμμένο πιπέρι.
Κουνάμε το τηγάνι να ανακατευτούν τα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά ίσα να σιγοβράζει το φαγητό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε το ξύδι και τις ελιές, αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2 –3 βράσεις ακόμα και σερβίρουμε με χυλοπίτες πασπαλισμένο με σάλτσα και με το μαϊντανό.
Α.Τ.