banner
banner
banner

Κοτόπουλο κινέζικο με μανιτάρια στη λαδόκολλα

Συνταγή

Κοτόπουλο κινέζικο με μανιτάρια στη λαδόκολλα
Υλικά

4 μισά στήθη κοτόπουλου
500 γρ. μανιτάρια Shiitake σε λεπτές φέτες
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λοξές φέτες 
2 κ.σ.  σάλτσα σόγιας
4 κ.σ. σάκε
2 κ.σ. Oyster sauce 
1 κ.σ. ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
5 εκ. φρέσκια σάλτσα τζίντζερ τριμμένη 
4 κ.γ. σησαμέλαιο

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Κόβουμε 4 κομμάτια μήκους 50 εκ. το καθένα σε σχήμα καρδιάς. Ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το σάκε, τη ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε πάλι. Αλείφουμε το μισό από κάθε κομμάτι λαδόκολλας με σησαμέλαιο αφήνοντας γύρω –γύρω ένα περιθώριο 2 εκ. που δεν το αλείφουμε.  Ακουμπάμε επάνω στο μισό κομμάτι που αλείψαμε με σησαμέλαιο τις φέτες του κοτόπουλου. Σκεπάζουμε με τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και γυρίζουμε από πάνω το άλλο μισό του χαρτιού. Κλείνουμε χαλαρά το πακέτο στρίβοντας το χαρτί  γύρω –γύρω. Τοποθετούμε τα πακέτα σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι τα πακέτα να φουσκώσουν. Σερβίρουμε αμέσως τα πακέτα όπως είναι στα πιάτα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος