Υλικά
1.200 γρ. μπούτια κοτόπουλου Υλικά
1 κ. μικρές στρογγυλές πατατούλες
700 ml δυνατός ζωμός λαχανικών
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
½ φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. ξηρό λευκό κρασί
Ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1 πρέζα ξερό θυμάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας.
Αν θέλουμε, βγάζουμε την πέτσα.
Το στεγνώνουμε και το λεμονίζουμε.
Πλένουμε τις πατατούλες και τις αφήνουμε με τη φλούδα.
Τις βράζουμε 6 -7 λεπτά στον ζωμό λαχανικών και τις στραγγίζουμε.
Κρατάμε τον ζωμό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Στρώνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες σε ταψί που να χωράει τα υλικά σε μια στρώση και αλατοπιπερώνουμε καλά.
Βάζουμε στη μουλινέτα ή στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το κρασί, το σκόρδο και το θυμάρι και δουλεύουμε 1-2 λεπτά, να γίνουν σαν γαλάκτωμα.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο λεμόνι ή μέλι ή μουστάρδα ή κρασί ακόμα.
Περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα και κουνάμε το ταψί να πάει παντού.
Ψήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον, γυρίζοντας το κρέας αλλά και τις πατατούλες για μια φορά, μέχρι να κάνουν ωραία κρούστα.
Αν δούμε ότι παίρνουν χρώμα πολύ γρήγορα σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
Α.Τ.