banner
banner

Κοτόπουλο γεμιστό βραστό

Συνταγή

Κοτόπουλο γεμιστό βραστό
Υλικά

1 μεγάλο κοτόπουλο γύρω στα 1700 γρ.
½  φλ. ρύζι καρολίνα
τα συκωτάκια του κοτόπουλου (αν δεν έχει, 200γρ. συκωτάκια πουλιών)
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
2 κ.σ. κουκουνάρια καβουρδισμένα
2 κ.σ. μαύρες σταφίδες
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
χυμός 1 πορτοκαλιού
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
4 γαρύφαλλα
8 μέτρια καρότα καθαρισμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε μέσα έξω με τον χυμό του πορτοκαλιού. Ζεματίζουμε τα συκωτάκια σε βραστό νερό για 3 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια μαζί με την κανέλλα, ρίχνουμε το ρύζι και τα συκωτάκια, ανακατεύουμε, σβήνουμε  με το μπράντι και μόλις εξατιμισθεί, ρίχνουμε ¾  φλ. νερό. Όταν σωθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαϊντανό και τις σταφίδες.  Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου, το ράβουμε και δένουμε τα πόδια και τις φτερούγες επάνω στο σώμα. Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα 1,5 lt νερό, το κρεμμύδι κομμένο σταυρωτά με τα γαρύφαλλα καρφωμένα επάνω και τα καρότα. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλάτι. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε περίπου 90 λεπτά. Το βγάζουμε στραγγιστά από την κατσαρόλα σε βαθουλή πιατέλα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε τις κλωστές, αδειάζουμε τη γέμιση στην πιατέλα, κόβουμε το κρέας σε μερίδες και σερβίρουμε με λεμόνι. Περνάμε τα καρότα μαζί με τον ζωμό από τη μουλινέτα ή το μπλέντερ και φτιάχνουμε καροτόσουπα για να συνοδεύσουμε το φαγητό.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος