banner
banner
banner

Κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα μοσχολέμονου

Συνταγή

Κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα μοσχολέμονου
Υλικά για 4 άτομα

Από το βιβλίο «Mε Κρασί και Ελληνικά», της Νίκης Μηταρέα


4 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος)
1 κ.σ. ξερός βασιλικός
½ κ.σ. θυμάρι
½ κ.σ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ½ κ.σ. χυμός από μοσχολέμονο
1/3 της κούπας λευκό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα γλυκιά και καυτερή
μία πρέζα μπούκοβο καυτερό
2 κ.σ. κάππαρη
1/4 κ.σ. αλάτι
1/4 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγες φέτες μοσχολέμονο για γαρνίρισμα
μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα

banner
Παρασκευή

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε βασιλικό, θυμάρι, δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα περνάμε από το μείγμα των μπαχαρικών και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φιλέτα κοτόπουλου για 2 λεπτά. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ρίχνουμε τον χυμό μοσχολέμονου, το κρασί, τη μουστάρδα, το μπούκοβο και την κάππαρη. Σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κρατάμε ζεστά. Ανακατεύουμε τη σάλτσα και την αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά έως ότου δέσει. Σερβίρουμε τα φιλέτα στα πιάτα και τα περιχύνουμε με σάλτσα. Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και τις φέτες μοσχολέμονου. Συνοδεύουμε με πατάτες βραστές.


Σημείωση: Έντονα αρωματική αυτή η συνταγή χάρη στα πολλά αρωματικά βότανα που περιέχει. Επιπλέον, το μοσχολέμονο και η κάππαρη προσδίδουν οξύτητα, ενώ η μουστάρδα και το μπούκοβο συμβάλλουν με τόνους μπαχαρικών. Απαραίτητη φαίνεται να είναι η συνοδεία ενός κρασιού λευκού, αλλά με ισχυρή προσωπικότητα για να αντέξει τις συγκρίσεις. Καλοί υποψήφιοι θεωρούνται κρασιά από την ποικιλία Chardonnay.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος