banner
banner
banner

Κοσκοσέλα (στραπατσάδα) Σαντορίνης με λευκή μελιτζάνα

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022

Υλικά
Υλικά

400 γρ. λευκή μελιτζάνα
300 γρ. ντοματάκια Σαντορίνης ή ντοματίνια
1 κ.γ.ζάχαρη
200 γρ. κατσικίσιο μαλακό τυρί ή φέτα θρυμματισμένη με το πηρούνι
8 αβγά
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
2 -3 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις ξελουδίζουμε και τις τρίβουμε στην χοντρή μεριά του τρίφτη. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι. Τις αφήνουμε 30 λεπτά, τις σφίγγουμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά και τις βάζουμε σε μπολ.  Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα ντοματάκια σε τέσσερα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα για 7 -8 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα γύρω στα 10 λεπτά, μέχρι η ντομάτα να πιει να νερά της, ανακατεύοντας που και που. Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξουν τα αβγά, για περίπου 5 -6 λεπτά. Ρίχνουμε το τυρί και τον βασιλικό, συνεχίζουμε για άλλα 2 -3 λεπτά το μαγείρεμα  και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με ψημένο ψωμί ή επάνω σε παξιμάδια.


Α.Τ.


Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος