Υλικά
Υλικά
6 κονσέρβες σαρδέλας
60 γρ. κοπανιστή
240 γρ. φέτα
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
7 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ½ κ.γλ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 - 1 ½ κουταλιά ταμπάσκο
3 κόκκινες πιπεριές ψημένες (χωρίς την πέτσα τους)
15 γρ. φύλλα κάππαρης
30 γρ. πράσινες ελιές
15 γρ. καππαρόκουμπα
300 γρ. γαλλική μπαγκέτα
Παρασκευή
Ανακατεύουμε στο μίξερ φέτα, λάδι, σκόρδο, δυόσμο, ταμπάσκο και κοπανιστή, μέχρι να πάρουμε μία απαλή κρέμα.
Σε μια άκρη του πιάτου βάζουμε ανοιγμένη την κονσέρβα της σαρδέλας, προσθέτουμε κουταλιές κοπανιστής, συμπληρώνουμε με ελιές και κάππαρη και crispy ψωμιού.
Crispy ψωμιού
Βάζουμε τη μπαγκέτα στην κατάψυξη για μία ώρα.
Έπειτα βγάζουμε και την κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Τις βάζουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνου και τις ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τις βάζουμε στο πιάτο και τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Μια πικάντικη «κοπανιστή» φτιαγμένη έτσι, ώστε να έχει έξτρα κάψα και έντονη γεύση σε ένα εντυπωσιακό νεοπαραδοσιακό ποπ σερβίρισμα με σαρδέλες στο κουτί τους.