Υλικά
Λαιμός χοιρινός Υλικά
Ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Ελαιόλαδο, άρτυμα λεμονιού («ξυνό»), αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη
Για το σερβίρισμα: μεγάλες φέτες από στρογγυλό καρβέλι χωριάτικου ψωμιού
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το κρέας, πάχους 4 εκ., αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και χωρίζουμε τις στρώσεις του.
Περνάμε στο σουβλί δυο κομμάτια κρέας, ένα κομμάτι κρεμμύδι και ξανά δυο κομμάτια κρέας και ένα κομμάτι κρεμμύδι.
Τυλίγουμε το κοντοσούβλι πρώτα σε λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στα κάρβουνα περίπου 40 λεπτά.
Κατόπιν, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να κάνει κρούστα.
Ανακατεύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, ρίγανη και άρτυμα λεμονιού («ξυνό»).
Βρέχουμε με το μείγμα μια φέτα ψωμιού και την καψαλίζουμε για λίγο στην φωτιά.
Βγάζουμε το κρέας από το σουβλί και το ρίχνουμε μέσα στη μαρινάδα με το ξινό.
Το τοποθετούμε κατόπιν επάνω στο ψωμί, ραντίζουμε με λίγο άρτυμα και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη ακόμα.