banner
banner

Κοντοσούβλι χοιρινό χωριάτικο (του Βασίλη Ακρίβου)

Συνταγή

Κοντοσούβλι χοιρινό χωριάτικο (του Βασίλη Ακρίβου)
Υλικά

Λαιμός χοιρινός
Ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι 
Ελαιόλαδο, άρτυμα λεμονιού («ξυνό»), αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη
Για το σερβίρισμα: μεγάλες φέτες από στρογγυλό καρβέλι χωριάτικου ψωμιού

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το κρέας, πάχους 4 εκ., αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και χωρίζουμε τις στρώσεις του. Περνάμε στο σουβλί δυο κομμάτια κρέας, ένα κομμάτι κρεμμύδι και ξανά δυο κομμάτια κρέας και ένα κομμάτι κρεμμύδι. Τυλίγουμε το κοντοσούβλι πρώτα σε λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στα κάρβουνα περίπου 40 λεπτά. Κατόπιν, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να κάνει κρούστα. Ανακατεύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, ρίγανη και άρτυμα λεμονιού («ξυνό»). Βρέχουμε με το μείγμα μια φέτα ψωμιού και την καψαλίζουμε για λίγο στην φωτιά. Βγάζουμε το κρέας από το σουβλί και το ρίχνουμε μέσα στη μαρινάδα με το ξινό. Το τοποθετούμε κατόπιν επάνω στο ψωμί, ραντίζουμε με λίγο άρτυμα και πασπαλίζουμε με λίγη  ρίγανη ακόμα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος