banner
banner
banner

Κοντοσούβλι με κέτσαπ αρωματισμένη με τζίνζερ

Συνταγή

Κοντοσούβλι με κέτσαπ αρωματισμένη με τζίνζερ
Υλικά

1 κ. χοιρινό λαιμό
Για το μαρινάρισμα:
40 ml ηλιέλαιο
10 γρ. αλάτι ψιλό
5 γρ. πιπέρι κόκκινο
3. γρ. μαύρο πιπέρι
Λίγη ρίγανη
Για την κέτσαπ με τζίντζερ:
250 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε λεπτές φέτες
60 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
50 γρ. ζάχαρη
ελαιόλαδο
40 ml παλαιωμένο ξύδι βαλσαμικό

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κύβους, ανακατεύουμε τα υλικά για το μαρινάρισμα, αλείφουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε να μαριναρισθεί για 2 ώρες τουλάχιστον. 
Ετοιμάζουμε την κέτσαπ με τζίντζερ: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ιδρώνουμε καλά τα κρεμμύδια, το σέλερι και το μισό τζίντζερ. Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη μαζί με λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει πηχτή. Προσθέτουμε το ξύδι, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο τζίντζερ, περνάμε από μπλέντερ και αλατίζουμε. Περνάμε το κρέας σε σουβλάκι και ψήνουμε στη σχάρα. Σερβίρουμε με την κέτσαπ.

*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Metsovo 1350m" στο Μέτσοβο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος