Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
Φλαν
200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
200 γρ. μανιτάρια μορχέλες
100 ml κρέμα γάλακτος
1 αβγό
2 κρόκοι
1 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι
3 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
μίγμα λαχανικών
20 γρ. μανιτάρια μορχέλες
1 φινόκιο (μαραθόριζα)
1 σέλινο ή σέλερι
15 γρ. ελαιόλαδο
50 ml ζωμός κοτόπουλου
1 κλαδάκι εστραγκόν
60 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
κονσομέ
Κόκαλα από ένα κοτόπουλο
Βασιλικός
Εστραγκόν
Θυμάρι
Σχοινόπρασο
Νερό
2 κρεμμύδια ψημένα
Παρασκευή
Φλαν μανιταριών
Βάζουμε τα μανιτάρια πορτομπέλο και τις μορχέλες σε ένα μίξερ και τα πολτοποιούμε.
Μαραίνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μια κουταλιά βούτυρο μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τον πουρέ των μανιταριών και λίγο νερό και τα αφήνουμε να γκλασάρουν, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να φύγουν τελείως τα υγρά τους.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Χτυπάμε τα αβγά, τα προσθέτουμε στα μανιτάρια, κι έπειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Τέλος, ρίχνουμε και τις υπόλοιπες δύο κουταλιές από το βούτυρο.
Τα ψήνουμε σε μπεν μαρί, για 15 λεπτά, στους 160° C.
Κονσομέ
Βράζουμε όλα τα υλικά σε σιγανή φωτιά για δύο ώρες.
Μίγμα λαχανικών
Σοτάρουμε το φινόκιο, το σέλινο, τις μορχέλες.
Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και μετά από λίγο το εστραγκόν, μέχρι να σωθεί το υγρό.
Παράλληλα, βράζουμε ξεχωριστά τα μαυρομάτικα και μόλις είναι έτοιμα τα ανακατεύουμε με τα λαχανικά.
Τοποθετούμε το μίγμα σε πιάτο μαζί με τη φλαν των μανιταριών και τα συνοδεύουμε με το κονσομέ από κοτόπουλο.